Arazi Güneş Enerji Sistemleri
Arazi tipi güneş enerji santralleri, uygun kriterlerde arazileri olan yatırımcıların tercih ettiği bir kurulum çeşididir. Yönetmelikler çerçevesinde kuruluma izin verilen bu sistemde, alan maksimum verimle kullanılarak mühendislik hesaplamaları ve sistemsel tasarım gerçekleştirilmektedir. Arazi kurulumlarında verim Çatı kurulumlarına nispeten daha verimlidir. Çünkü, paneller maksimum verimli açıya ayarlanabilir. Uzun ömürlü ve çevreci sistemlerdir.
Ülkemizdeki yönetmeliklere istinaden 4 farklı şekilde Arazi Güneş Enerji Sistemleri kurabilirsiniz:
- Hibrit
Mevcutta üretim gerçekleştiren bir Yenilenebilir Enerji Kaynağının yanına yardımcı kaynak olarak Arazi Güneş Enerji Santrali kurulabilmektedir. - Yeka
EPDK tarafından yayınlanan yarışmalar sonucunda belirlenen bölgelere, belirli kapasitelerde Arazi Güneş Enerji Santrali kurulabilmektedir. - 1.Ç
Ürettiği enerjinin tamamını iletim veya dağıtım hattına vermeden iç ihtiyaçta kullanılması durumunda Arazi Güneş Enerji Santrali kurulabilmektedir. - 1.H
Lisanssız Elektrik Üretim yönetmeliğinin 5.1.H maddesine göre, aynı dağıtım bölgesi içerisinde aynı tüzel kişi/gerçek kişiye ait arazi olması durumunda mahsuplaşma olacak şekilde Arazi Güneş Enerji Santrali kurulabilmektedir.
Hizmetlerimiz
İlk Keşif:
Kurulum sahanız yerinde incelenerek detaylar belirlenir. Detaylara istinaden simülasyon programlarında proje tasarımı yapılarak maksimum alan kullanımıyla birlikte santral yerleşimi yapılarak fiyat teklifi hazırlanır.
Başvuru Süreci ve Projelendirme:
Dağıtım şirketine çağrı mektubu başvurusu yapılarak kurulum için ilk adım atılır. Onaylanan çağrı mektubundan sonra gerekli projeler hazırlanarak yetkili mercilere onaylatılır.
Mühendislik ve Kurulum:
Santral alanında gerekli hazırlıklar yapılarak kurulum için uygun hale getirilir. Onaylanan projelere göre kurulum gerçekleştirilerek kablo bağlantıları ve panel yerleşimleri yapılır.
Test ve Kabul İşlemleri:
Kurulumu gerçekleştirilen santralin gerekli testleri yapılarak detaylı bir şekilde raporlanır. Herhangi bir problem olmaması durumunda TEDAŞ kabulü için başvuru gerçekleştirilerek sistem devreye alınır.
Bakım ve Onarım:
Güneş Enerji Santrali kurulumu gerçekleştirilip sisteme entegre edildikten sonra sistem üretimi yazılımlar vasıtasıyla kontrol edilir. Yıllık ve periyodik bakımlar gerçekleştirilerek sistemin maksimum verimle üretimi devam ettirmesi sağlanır.
Hibe ve Finansman Yönetimi Danışmanlığı:
Yatırımınızı en avantajlı durumuma getirecek şekilde fizibilite planlaması gerçekleştirilir. Yatırımın karakteristiğine göre Hibe, Kredi veya Yatırım Teşvik Belgesi destek başvuru süreçlerini tek elden yöneterek kapsamlı bir proje yönetimi danışmanlığı sunulur.
Güncel fiyat teklifi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Evet. Üretim ile tüketimin aynı Dağıtım Şirketi bölgesinde olması ve aynı şirket/kişiye ait olması mahsuplaşma yapabilmeniz için yeterlidir.
Hayır. 5.1.Ç ile yapılan kurulumlarda üretim fazlası Dağıtım Şirketine Yekdem kapsamında bedelsiz verilir.
Tarafımızla iletişime geçerek anahtar teslim hizmetlerimiz ile ilgili bilgi alabilirsiniz.