Zayıf Akım Sistemleri

Zayıf akım sistemleri; yapıların içerisindeki bilgi akışının, iletişimin, kontrol ve güvenliğin düzenlenmesini ve yönetilmesini sağlayan sistemlerdir. Zayıf akım sistemleri tesisatının gerilimi düşük olduğundan çarpma riski yoktur. Zayıf akım sistemlerinin uzun ömürlü olması ve sorunsuz çalışabilmesi için her şeyden önce tercih edilen ürünlerin kaliteli ve standartlara uygun olması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca işçiliğin kusursuz olması ve kurulan sistemin belli aralıklar ile kontrol edilip bakımlarının sağlanması gerekmektedir.

  • Kamera Sistemleri (CCTV)
  • Geçiş Kontrol Sistemleri (Access)
  • Acil Anons Ve Seslendirme Sistemleri
  • Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri
  • Data ve Network Sistemleri
  • Tv/Iptv/Smatv Sistemi
  • İnterkom Sistemleri
  • Otopark Yönlendirme Sistemleri

Kamera İzleme ve Kayıt Sistemleri, günlük hayatın büyük bir bölümünde yer almaktadır. Başta güvenlik projeleri olmak üzere, izlemeye dayalı her tür ihtiyaç ve uygulamada ön plana çıkmaktadır.

Sistemlerin vardığı son teknoloji sayesinde, gündüz kadar geceleri de etkin görüntü elde edilebilmektedir. Işık hassasiyeti yüksek kameralar, kızılötesi aydınlatma ekipmanları, optik yaklaştırmalı ve hareketli kameralar, termal kameralar ve benzeri ekipmanlar sayesinde farklı ihtiyaçlara çözüm oluşturmak mümkündür.


Geçiş kontrol sistemleri, geçişleri kontrol altına almanın yanı sıra aynı zamanda kişilerin sadece görev alanları içerisinde yer almasını sağlamaktır. Bu sistemler aynı zamanda access kontrol sistemleri olarak da bilinmektedir. Access kontrol sistemleri yapı içerisindeki giriş-çıkış bilgilerinin tutulmasını ve  aynı zamanda yapının güvenliğini sağlamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, işletmeler, okullar, dershaneler, belediyeler, fabrikalar, plazalar, holdingler gibi pek çok alanda kullanılabilir.


Bina ve tesislerin genel seslendirme sistemleri, müzik yayın, genel anons, özel anons, acil anons ve benzeri uygulamalar için kullanılmaktadır. Sistem bir bütün ve lokal bölgeler halinde yönetilebilmektedir. Tek bölgeden sınırsız genişleyebilir yapılara dijital sistemler ile çözüm üretmek mümkündür. Özellikle hastaneler, oteller, okullar ve çok katlı kompleks binalarda, bu sistemin başta yangın algılama ve ihbar sistemi olmak üzere diğer sistemlerle entegrasyonu ihtiyaç haline gelmiştir.


Yangın algılama ve alarm sistemleri her türlü yapı, bina, tesis ve işletmelerde çıkabilecek yangınları daha başlangıç aşamasında tespit etmek, binada yaşayanları bu durumdan haberdar etmek, gerekli güvenlik birimlerine ve itfaiyeye haber vermek amacıyla kurulan can ve mal kaybını önlemeye yönelik sistemlerdir. Bütün güvenlik sistemleri önemli olmasına rağmen yangının bir binaya ve yaşayanlarına verebileceği zararlar düşünüldüğünde yangın algılamanın gerekliliği daha net anlaşılabilir. Günümüzdeki teknolojik yapılaşmada yüksek binalar, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler ve insanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yangın algılama sistemleri ile diğer güvenlik ve kontrol sistemleri arasında entegrasyon ihtiyacı ve seviyesi her geçen gün artmaktadır.


Data ve network sistemleri bilgi ve sistem kaynaklarının farklı kullanıcılar tarafından paylaşıldığı, bir yerden bir yere veri aktarımını sağlayan iletişim sistemlerinin bütünüdür. Bu sistemler kablolu veya kablosuz olarak kaynak paylaşımının yanı sıra ağ haberleşmesini mümkün kılar. Data ve network sistemlerine yapılan yatırımlar bilişim ve güvenliği alanındaki en uzun ömürlü, verimli ve yatırımın karşılığını tam anlamıyla veren yatırımlardır. Sistemlerin hızlı ve verimli çalışması ise network kablolamaya bağlıdır. Eksik yapılan kablolama, daha büyük sorunların yaşanmasına neden olur. Yapısal kablolama network sisteminin en uzun süre kullanılan parçası olarak kabul edilir ve networklerin can damarı yapısal kablolama olarak tanımlanır.


SMATV(Merkezi Uydu Anten Sistemi), çok sayıda TV abonesinin anten ihtiyacının tek merkezden çözülebilmesini sağlayan sistemdir. Bu yapı sayesinde özellikle toplu konut ve yaşam alanlarında, ihtiyac duyulan TV sistemi daha düşük maliyetle ve daha kalıcı olarak çözümlenebilmektedir. SMATV teknolojisi görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak, anten sayısı ve kablolama maliyetlerini de azaltarak çok sayıda kanala ulaşabilmeyi mümkün kılmaktadır. IPTV esnekliği sayesinde istediğiniz zaman istediğiniz yayını izleme avantajlarına sahip olabilirsiniz.


İnterkom sistemleri; diafon sistemleri ile aynı işleve sahip olan sistemlerden biridir. Ancak interkom sistemi fonksiyonel açıdan daha farklı bir yapıya sahiptir. Genel olarak interkom sistemleri apartman ve iş yerlerinde giriş çıkışlarda güvenliği sağlamak amacı ile kullanılan sistemlerdir. Görüntülü interkom sistemleri ile anlık olarak kolaylıkla iletişim sağlanabilmektedir. Ayrıca bu sistemlerde anlık olarak görüntü alınabildiği için tanınmayan ve şüpheli kişilerin bina ve işyerlerine girişleri engellenebilmektedir.


Araç algılayıcı sensörler yardımıyla otopark alanlarının en verimli şekilde kullanılabilmesini sağlamayı amaçlayan otopark yönlendirme sistemi; bilgisayar sistemiyle kontrol edilmektedir. Sistem sayesinde otopark alanındaki boş yerler yeşil ışık ile dolu alanlar ise kırmızı ışık ile belirtilmektedir. Otopark alanına giren araç sürücüleri boş park yeri aramak zorunda kalmadan bu ışıkları takip ederek park alanlarını bulabilmekteler. Bu sistem, süre kaybını da ortadan kaldırmaktadır.

Forsel Elektrik Enerji İnşaat A.Ş.

Elektrik ve Enerji Taahhüt İnşaat işlemlerinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.

(0216) 370 60 10
[email protected]

© Copyright 2021 Forsel Elektrik Enerji İnşaat A.Ş. | Tüm Hakları Saklıdır.